Nyförvärv för FST Husbesiktningar

Nu förvärvar vi Östgöta Husbesiktningar och förstärker vårt team på FST Husbesiktningar. Vi jobbar givetvis vidare enligt samma princip som tidigare: att erbjuda dig marknadens bästa fastighetsbesiktning.

Välkommen till oss!

Niklas Sjöberg och Hans Nyberg kan nu titulera sig certifierade miljöinventerare

Detta efter att de nu i december avslutade sin utbildning hos Bfab. Kiwa Sverige, som är ackrediterade av SWEDAC för certifiering av miljöinventerare av fastigheter, har sedan utfärdat certifikaten.

Miljöbalken kräver att fastighetsägare har kännedom om miljösituationen i sina fastigheter. Därför finns det ett stort behov av certifierade miljöinventerare.

niklas-sjoberg

Niklas Sjöberg – certifierade miljöinventerare

hans-nyberg

Hans Nyberg – certifierade miljöinventerare

– De miljöfarliga ämnen som vi inventerar är till exempel PCB, asbest, kvicksilver och bly. Miljöinventeringen kan variera i omfattning. Rapporten vi sammanställer beskriver hur varje material med miljöfarliga ämnen ska hanteras, exempelvis vid rivning eller materialbyte, förklarar Hans Nyberg.

Här kan du läsa mer om miljöinventering.

Nu har vi ytterligare två RBK-auktoriserade fuktkontrollanter

Mattias Wallin och Patrik Samuelsson har precis avslutat sin utbildning och har fått sina auktorisationer.

RBK-auktoriserade fuktkontroller görs för att motverka fukt i betongkonstruktioner. De kompletterar Anders Almgren, som varit RBK-fuktkontrollant sedan 2012

mattias-wallin

Mattias Wallin är RBK-auktoriserade fuktkontrollant

patrik-samuelsson

…liksom Patrik Samuelsson

– Vi följer ett omfattande kontrollsystem för att motverka byggfukt i golvkonstruktioner av betong och därmed också lägga grunden till hus med goda innemiljöer. Systemet omfattar bland annat regler för godkännande av mätmetoder, detaljerade rutiner för genomförandet av fuktmätningar i betong och krav för dokumentation av fuktmätningar, berättar Mattias och Patrik.

Läs mer om hur vi jobbar här.

Våra första biogasbilar har kommit

Vi på Fukt & SaneringsTeknik AB har ett tydligt miljöperspektiv i allt det vi gör.

– Därför är det självklart för oss att köra miljövänliga bilar. Nu har äntligen våra två första biogas-bilar kommit. De kommer främst rulla i Linköping och serva fastighetsbolaget Stångåstaden, Studentbostäder och Bryggaregården AB:s fastigheter, berättar Anders Almgren, VD för FST AB.

IMG_6962_Biogasbilar

Nu är det premiär för vår moderniserade och mobilanpassade hemsida

– Vår gamla hemsida har varit med några år och kändes inte speciellt fräsch längre. Nu har vi uppdaterat sidan och dessutom låtit mobilanpassa den. Många tittar på hemsidor i mobilen i dag och då ville vi ha en läsvänlig sida, förklarar Niklas Sjöberg på Fukt & SaneringsTeknik AB.

I dag kräver också den vanligaste sökmotorn Google att hemsidor är mobilanpassade. Annars riskerar de att hamna långt ner i sökresultaten.